Yhdistys on perustettu v. 1993 tukemaan lapsia, Pirttikosken koulua ja vanhempia kasvatustyössä. Tarkoituksena on ollut hankkia varoja pääasiassa teatteritoiminnalla ja jakaa niitä yhdistyksen toiminta-ajatuksen mukaisesti. 2006 koulutoiminnan päätyttyä Pirttikoskella, yhdistys ylläpitää koulukiinteistöä ja pyrkii järjestämään siellä alueen ihmisiä palvelevia tapahtumia (kerhoja, kursseja, jumppaa yms.) Yhdistyksessä toimii vireä johtokunta, jonka kokoonpanoon voit jäsenenä vuosittaisessa syyskokouksessa vaikuttaa.

Toiminta:

  • Kesällä 2023 toteutetaan musikaalinäytelmä: Pirttikoskella Repee. 9-30.7.2023 19:00 Su, Ti ja To
  • Kesällä 2023 Juhannustanssit pirtillä 24.6.23 klo 20.00
  • Kesällä 2023 konsertti teatterilla (Arja Koriseva ja Hannu Lehtonen)
  • Toteutettiin kesäteatteriesityksiä kesällä 2018. Leppoisaa someraivoa
  • Kehitetään ja toteutetaan kerho- ja harrastustoimintaa koulun rakennuksissa mahdollisuuksien mukaan
  • Yhdistyksellä on mahdollisuus vuokrata koulun ja asuntolan tiloja 
    (Esim. hirvipeijaiset, syntymäpäivät, häät, koulutus- ja kurssitapahtumat yms.)

Kesän 2019 näytelmä:

Leskimies Nuutisen viimeiset varaosat

Sulo Nuutinen elelee Kärväskylän Kyrsänperällä. On itseasiassa elellyt siellä koko ikänsä yli 250ha:n metsätilallaan.Vähäiset peltonsa han on metsittänyt EU:n tuella jo aikoja sitten. Pääasiallisen tulonsa mies hankkii varaosamyyjänä paikallisessa maataloustarvikekaupassa. Onpa sieltä kerran potkutkin saanut, mutta omistajapolven vaihduttua on mies jälleen päässyt tutun tiskin taakse. Nuutinen on aina tunnettu viimeisen päälle nuukana miehenä, joka on aina nähnyt asioissa ensin ne huonot puolet ja oikeastaan vain ne. Siitä syystä häntä pitkään kutsuttiinkin perse-eellä Nuutiseksi.

Lempinimeen vaikutti ilmeisesti myös se, että tarinan mukaan hän syntyikin takapuoli edellä. Reilut kymmenen vuotta sitten kaikki kuitenkin muuttui. Nuutinen kohtasi elämänsa naisen, itseään huomattavasti nuoremman seksuaaliterapeutti Tuuli Kielosen, joka koki Nuutisen elämänsä suurimpana haasteena.

Samoihin aikoihin miehen elämään ilmestyi myös sisarpuoli ja Nuutisen rippikouluaikainen vahingonlaukaus, josta siitäkään mies ei tiennyt mitään. Tyttärestään siis. – Tuosta kaikesta on siis nyt jo yli kymmenen vuotta ja vanha arki on palannut. Samoin myös vanha perse-eellä Nuutinen.

Seksuaaliterapeutti vaimo on joutunut jättämään toimensa, sillä Nuutinen on kouluttanut hänestä metsurin tilalleen. Nuutinen on jo aika pahasti polvivaivainen ja tarkkana miehenä hän ei firmojen raskaita hakkuukoneita metsiinsä päästä, vaan vielä melko hyvässä vireessä oleva vaimo hoitelee hankinta hakkuut.

Metsätöistä se sitten alkaakin tapahtumien vyöry, joka saa taas kerran miehen elämän järkkymään. Oman mausteensa keitokseen antavat myös kirkkoherra Kauno Harraksen huolet. Eikä niistä vähäisin ole Nuutisen lankomiehen lahkolais-saarnaaja Panu Pervonevan yhä jatkuva ja kiihtyvä ” taivaspisteiden hankitatyö”, joka sujuukin hyvin kiitos seurakunnan arvelluttavien kiinteistökauppojen. Myös Nuutisen työnantajan Kärväskylän maataloustarvike kauppiaan murheena ovat monet huolet.

Miten käy Nuutisen? Entä muiden miehen lähipiiriin kuuluvien kärväskyläläisten tässä kuihtuvassa ja monien ristiriitojen repimässä kunnassa?
Tule katsomaan ja kokemaan Pirttikoskelle alk. 14.7

terv. Holttisen Seppo

Seuraa meitä Facebookissa

[ff id="1"]

Yhteystiedot

Pirttikosken Koulun Kummit Ry.

Päivi Latvala (siht.)
Rimmiläntie 2152
14500 iittala
Puh. 0451209437
teatteri.info@gmail.com

KYLÄTALON VARAUKSET (entinen Pirttikosken koulu)

Juhlat, kokoukset, tapahtumat, kerhot
Aukioloaika: tiedustelut puhelimitse
Sihteeri: Päivi Latvala,  Puh: 045 120 9437

 

Kylätoimisto

Käytettävissäsi on tietokone, netti, viivakoodilukija ja värilasertulostin/kopiokone.
Avaimen voit pyytää sihteeri Päivi Latvalalta

Rimmiläntie 2148 
14500 IITTALA